2018-05-28

CITATE FAVORITE (63)


Despre Copii.
Oricum ar fi copiii, ei sunt dragi părinților. Sofocle
Copilăria este inima tuturor vârstelor. Lucian Blaga
Sunt nedumerit și nu pot să aflu ce e mai bine pentru muritori. Să aibă copii sau să guste viața fără ei? Eu văd că acei cărora nu li s-au născut copii sunt nefericiți; iar cei care au nu sunt întru nimic mai fericiți. Într-adevăr, dacă copiii sunt răi, este cea mai mare calamitate; iar dacă sunt cuminți, iarăși e un mare rău, căci ei provoacă neliniște părinților, să nu li se întâmple ceva rău. Euripide
Dacă copiii ar crește mai departe așa cum se arată la început, am avea numai genii. Goethe
Copiii știu să fie arbitrii norocului lor și stăpânii propriei lor fericiri, lucru pe care îl ignoră după aceea în decursul vieții. La Bruyere
Ți-e teamă că își petrece primii ani din viață făcând nimic. Ce? Să fii fericit înseamnă nimic? E nimic să te joci și să alergi cât e ziua de lungă? Niciodata în viața lui nu va mai fi atât de ocupat. Jean-Jacques Rousseau
Sufletul se vindecă atunci când ești în preajma copiilor. Feodor Mihailovici Dostoievski
Nu există o revelație mai profundă a sufletului unei societăți decât felul în care își tratează copiii. Nelson Mandela
Un copil poate oricând să-l învețe pe adult trei lucruri: cum să fie mulțumit fără motiv, cum să nu stea locului niciodată și cum să ceară cu insistență ceea ce își dorește. Paulo Coelho
Copilul este ca o oglindă care te amețește puțin. Sau ca o fereastră. Totdeauna copilul te intimidează ca și când știe el ce știe. Nu te înșeli, pentru că spiritul lui este puternic, înainte ca tu să-l pipernicești. Antoine de Saint-Exupery
Copilul nu datorează părinților viața, ci creșterea. Nicolae IorgaSerialul ”Citate favorite”, născut în urma lecturării unui articol publicat de Ella și a discuțiilor purtate cu ea.
În fiecare zi de luni vom păși în noua săptămână cu mintea limpezită și cu sufletul pregătit pentru tot ceea ce vom întâmpina. Nu numai atât, dar ne vom cunoaște mai bine și ne vom împărtăși ceea ce gândim, căci știut este că omul alege din cărți gândurile care se potrivesc cu ale sale.
Înscrie-ți în tabel numele și linkul postării. Scrie un comentariu cât de mic la postarea mea și vizitează-i și pe ceilalți înscriși, cu comentariul de rigoare. De altfel, serialul are sloganul ”Click&Comment Monday” ! Distribuie pe rețele articolele care îți plac!

14 comentarii:

 1. Na belea! :) Imi cere sa accept "noua politica de urmarire = cookie"! Cu placere as accepta, dar habar nu am unde! Am accesat toate "legaturile" spre care se face trimitere dar... n-am gasit unde sa-mi dau acceptul. Sper ca nu trebuie sa fac si pe sitr-ul acesta (Mister Linky) un cont! Dar daca-i musai... Pfuuu... :)
  Revin la subiect in urmatorul "comentariu". :)

  RăspundețiȘtergere
 2. Ooooh, m-am prins acum! Trebuia doar sa bifez patratelul care apare inaintea frazei "click si citeste... si accepta"! Ce simplu era! :)) E clar: sunt rau de tot pe gheaţă! :)) Chiar si un copil de vreo patru ani s-ar fi prins! :)
  **
  Excelente citatele alese! Goethe imi place azi cel mai mult. :) Are si Picasso o "zisa" intr-un registru asemanator: "Toti copiii sunt artisti. Problema este cum sa ramana artisti dupa ce cresc".
  Si inchei: "Un copil este parerea lui Dumnezeu ca omenirea trebuie sa mearga inainte". (Carl Sandburg)
  *
  Iti doresc sa ai o saptamana minunata, Zina draga! <3

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc pentru adăugire! Chiar mi-ar plăcea ca fiecare trecător pe aici să mai aducă un citat despre copii. Doar vine ziua lor, nu?!

   Săptămână excelentă, dragă Diana! ☺

   Ștergere
 3. Minunat subiectul in preajma zilei lor!
  Imi plac mult de tot citatele lui Jean-Jacques Rousseau si Antoine de Saint-Exupery! Noi trebuie sa ne redescoperim copilul care am fost, pentru noi experiente fabuloase ca adulti! :)
  O sarbatoare de Rusalii minunata si o saptamana frumoasa, Zina draga!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Da, Suzana, trebuie să-l lăsăm să mai scoată capul din când în când măcar. Ce plăcut e când te veselești și râzi ca un copil!
   Săptămână excelentă, draga mea! ☺

   Ștergere
 4. Citate despre copii - bună idee!
  Bună să-ţi fie săptămâna, ca şi luna care va începe cu ziua copilului!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Mulțumesc, asemenea, pentru urări și pentru surpriza de a te revedea! ♥

   Ștergere
 5. O paletă minunată de citate despre un subiect drag: copiii !
  Mi-au plăcut toate citatele !
  Îți doresc o săptămână căt mai plăcută !
  Pupic !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Săptămână bună și ție, dragă prietenă!

   Ștergere
 6. E cam greu sa alegi dintre inteleptele citate,mai ales cand ai
  un copil in fata(indiferent de varsta!)Toate sunt fatetele
  iubirii copilului,cum apreciaza Sofocle,dar si Nicolae Iorga,
  ce priveste mai adanc,si Jean-Jacques Rousseau,sensibilul
  Antoine de Saint-Exupery...M-a impresionat Lucian Blaga,
  caruia ii rezonez:"Copilaria este inima tuturor varstelor"
  Draga Zina,saptamana buna iti doresc si sanatate !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Exact, nu trebuie să alegi, toate sunt potrivite.

   Săptămână bună și sănătate și ție, dragă Natalia!

   Ștergere
 7. Excelentă temă! Doar ne apropiem de 1 iunie - Ziua copilului. Toate mi-au plăcut, dar câteva în mod deosebit. Îi dau totală dreptate lui Lucian Blaga, cel care e scris minunata carte ”Hronicul sau cântecul vârstelor”. La fel mi-a plăcut ceea ce au spus Dostoievski și Goethe. Coelho a surprins bine ceea ce au copiii și noi, adulții, am cam pierdut. Iar Mandela punctează un adevăr pe care îl vedem pe la noi: modul cum societatea știe sau nu să-și prețuiască copiii.
  Numai bine și o seară frumoasă, doamna Zina! :-)

  RăspundețiȘtergere

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !