2014-03-13

Femei grase sau femei slabe ?...

Moda

femei-grase-1
Femei grase (?) - 1
Intr-un articol al unei bloggerite (care e prea discreta pentru cat de frumos scrie) si in comentariul meu la el, a venit vorba despre femei grase si femei slabe.
O vreme mi-a zumzait ceva in cap, pana cand mi s-a conturat amintirea unor randuri amuzante scrise despre grasi si slabi, despre placuta ocupatie a mancatului, și  niste sfaturi de viata intelepte dar si amuzante despre alegerea nevestei dupa acest criteriu.

Oamenii cu pantecul rotund sunt facuti anume sa guste toate placerile lumii. Iar placerea cea dintai e mancarea si bautura. Eu imi cunosc musafirii dupa infatisare.
Cei smochiniti la fata si la trup sunt o adevarata paguba pentru un hangiu cumsecade. Astia fug de sosuri, de carne grasa, ori de un purcelus la tava, cum fuge dracul de tamaie. Baga in ei numai uscaturi si ciorbe lungi, apoase. Iar la bautura mai mare jalea. Se ametesc din te miri ce.
Bortosii ciulesc urechile si aud zgomote de strachini cale de o posta. Nasul ii conduce fara chip de greseala catre locurile cu mancare aleasa. Uscativii se grabesc la mancare si se gandesc aiurea. Bortosii au un anumit dichis, ca la o slujba. Nu se reped asupra bucatelor. Intai le adulmeca. Apoi le gusta. Pe urma le cinstesc mestecandu-le domol.
Daca te repezi ca un apucat, mancarea se strange in ea si nu-si mai sloboade aromele. Dar in fata unui plescait molcom se alinta si te cuprinde cu tot ce are ea mai bun.
Cand vrei sa te insori, cred ca n-ar strica ceva chibzuiala. Femeia slabanoaga e buna la dragoste. In bucatarie nu face cat o ceapa degerata. Acolo, numai grasanele au cautare. Cum vezi una careia ii atarna suncile si are fundul cat un butoi, sa stii ca e cea mai potrivita pentru o casnicie lunga.
Dragostea tine de obicei putin. Dar de mancare buna ai nevoie toata viata. Sa te feresti de femeia care ajuneaza impotriva ingrasatului, fiindca trebuie sa postesti impreuna cu ea ! Sa te feresti de femeia care vorbeste putin ! Asemenea soi de femeie aduna in gusa toata otrava gandului si e mai acra ca macrisul. Acolo unde ciripitul ei se aude toata ziua, se umple casa de lumina.
Fragment din romanul “Cavalerii” de Ioan Dan (1975) 
Iata cateva imagini, care tin locul de cuvinte !
femei-grase-2
Femei grase (?) 2
femei-grase-3
Femei grase (?) - 3

*

femei-slabe-1
Femei slabe - 1
femei-slabe-2
Femei slabe - 2
Pana si Angelina Jolie, cea socotita pana nu demult ”cea mai frumoasa din lume ” (nu știu exact de către cine !), nu mai are nici un haz slaba ! 

~~~~~~~~

Multumesc pentru idee lui EuMieAlmeu. 
Surse foto pentru 1-345.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !