2014-03-09

Ținuta Black Tie

Moda
william-si-kate-in-tinuta-blac-tie
William și Kate în ținuta Black Tie
Pe când eram elevă de liceu, una dintre prietenele mele îmi era mai apropiată decât celelalte. Ne asemănam prin pofta de râs, ce nu dispărea oricât de grele momente trăiam, teze, supărări din dragoste sau altele asemenea. Când ți-era lumea mai dragă, în toiul verii, una dintre noi lua o mutră serioasă și o întreba pe cealaltă: ”Auzi, da’noi unde facem Revelionul ?!”  Mi-am amintit de asta căutând pe net idei pentru petrecerea din noaptea de Revelion 2014.

Și iată acum ce am găsit. Petrecerea de la Palatul Parlamentului avea tema ”Marele Gatsby”  și totul încerca să recreeze atmosfera anilor ‘920. Mai ales ținuta, obligatorie, care în codul eleganței poartă numele de Black Tie. Firește ea respectă moda anilor '20 - '30, pentru petrecerile cu fast.
Cu ce se îmbracă domnii: smoching negru sau albastru foarte închis, cu rever de mătase neagră (dacă se poate și pantalonii vor avea cusătura laterală acoperită cu panglică de mătase neagră); cămașă numai albă, cu guler pentru papion, cu manșete și butoni; opțional se poate purta vestă, cu nasturi, din același material și cu aceeași culoare ca și costumul; papion negru de mătase, ciorapi negri fini, pantofi eleganți negri.
tinuta-black-tie-pt-barbati
De Revelion, ca Brad Pitt, George Clooney sau Daniel Craig...
Doamnele poartă rochii de seară lungi sau rochii pentru cocteil (cu lungimea imediat deasupra genunchiului) dar sofisticate, din materiale cât mai pretențioase. Rochiile se pot purta cu etole de blană. Culorile rochiilor nu trebuie să fie bătătoare la ochi: fie negre, fie pastel, fie roșu stins, albastru închis, verde smarald, gri.
tinuta-black-tie-pt-femei
Rochii lungi sau rochii de cocteil...
Încălțămintea presupusă de aceste ținute este și ea elegantă: pentru domni pantofi Oxford, iar pentru doamne pantofi Stiletto ori sandale cu barete fine și toc înalt.
pantofi-pt-tinuta-black-tie
Pantofi pentru ținuta Back Tie
Bijuteriile trebuie să fie din metale nobile: aur, argint. Pentru Revelionul menționat, foarte potrivite au fost și șirurile lungi de perle, dar și portțigaretele lungi, precum și tunsorile anilor ‘920.
Tunsori după moda anilor '20, la (de la stg.la dr.): Katie Holmes, Drew Barrymoore, Hale Berry

~~~~~~~~

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Vizitele voastre mă bucură, părerile voastre mă interesează. Vă mulțumesc !