Miercurea fără cuvinte
|
Spumant Zarea, relicve !
|
|
Fermentarea |
|
Separarea drojdiilor (1) |
|
Separarea drojdiilor (2) |
|
Degorjarea |
|
Îndulcirea și dopuirea |
|
Gata de petrecere |
Puțini sunt (cred) cei care nu au băut ”șampanie” Zarea. Și mai puțini cred că sunt cei care știu cum se obține spumantul Zarea. Eu n-am știut până acum, dar am aflat și vă spun și vouă !
*
Click pe fotografie pentru mărire !
”Miercurea fără cuvinte”, serial de fotografii săptămânal inițiat de
Carmen.
Din acest serial ai mai putea să vezi:
deloc simplu dar rezultatul e pe masura efortului...
RăspundețiȘtergereeste o marca de traditie, isi merita aprecierea si respectul!
Apreciem și respectăm, dar majoritatea celor interesați de băuturi fine aleargă după mărci străine... E politica națională, câți demnitari români vezi în Logan sau în Duster ?! Dar din gură cheamă la susținerea produselor românești...
RăspundețiȘtergereSticlele par o idee mai mici in prezent....
RăspundețiȘtergereEste posibil. Luptă și ei cum pot cu creșterea accizelor. ;)
ȘtergereBună Zina!
RăspundețiȘtergereNu știeam cum se prepară,mulțumesc de informație!
Sunt de acord cu tine,mă bucur că și-a păstrat ambalajul!
O zi pe placul tău să ai,draga mea!
Cu drag!
E ceva de lucru la ea, nu ?!
ȘtergereSeară plăcută, Elena !
Am trecut ceva vreme aproape zilnic pe langa Fabrica Zarea. :)
RăspundețiȘtergereEu nu am trecut decât de vreo două ori, nici nu mai știu pe unde se află.
ȘtergereInteresante informații! Hai noroc! :)
RăspundețiȘtergereMă bucur că ți-au captat interesul. Sănătate !
ȘtergereNici eu nu m-am stiut cum se produce spumantul. De gustat...la varsta mea am avut destul timp !!! :)
RăspundețiȘtergereHappy WW, Zina !
Da, ai de-a face cu unele lucruri mult timp și aproape nici nu le mai bagi în seamă. Se întâmplă să afli ceva nou despre ele și, deodată, le privești cu alți ochi...
Ștergereîn România, doar doua sticle din 100 sunt produse prin metoda traditionala! ... Interesante informatii.
RăspundețiȘtergereHappy WW!
Le descoperi după preț ! :)))))))
ȘtergereHappy WW !
Uite mă mândresc aici: pentru Revelion am căutat-o în mod special. Îmi sărea în ochi de peste tot Angelli, dar am luat Zarea! Habar nu aveam care este procedeul. Şi îmi pare destul de laborios.
RăspundețiȘtergereCe o fi licoarea de expediţie care se adaugă?
Este laborios, dar merită. Și noi am luat-o tot pentru Revelion.
ȘtergereNu știu ce este licoarea aceea, dar trebuie să fie una dulce, după contextul în care s-a pomenit de ea.
eu ma numar printre cei care nu au baut! :))
RăspundețiȘtergerebine , eu nu beau nici apa...:))
treaba socotita aceasta metoda traditionala....
Nu bei apă ?!!! Dar ce bei, de obicei ?
ȘtergereTot ce este tradițional este treabă socotită, de aia nici nu se apucă mulți de astfel de treburi.
Data viitoare cand vin in Romania, o sa caut vinul asta spumos. Nu-mi amintesc sa-l fi incercat.
RăspundețiȘtergereÎncearcă-l, merită ! Se simte că este o băutură naturală.
ȘtergereBună seara !
RăspundețiȘtergereAstăzi am avut o zi foarte aglomerată şi n-am putut veni mai repede în viziză de lucru.Să ai parte de o noapte liniştită şi odihnitoare.
Ei, după o zi grea, merge un pahar de vin spumant ! ☺
ȘtergereZi frumoasă !
Foarte interesante elaborarile pentru un adevarat si traditional vin spumant ! Cred ca mai avem o sticla de acum cativa anisori...
RăspundețiȘtergereLa cate revelioane am ''parcurs'' am degustat suficient spumant,ca si voi cred; deci consum cu masura...si la anul !
Să fii sănătoasă și să consumi cât mai multi ani ! ☺
ȘtergereEeeee! Multe amintiri frumoase se leaga de acest spumant! :) Nu exista sarbatoare fara o sticla de "Zarea"! :) Ma crezi ca nu stiam ca se mai fabrica? Nefiind cea care cumpara nici nu am fost curioasa sa ma uit pe rafturile de "profil". Dar acum ca stiu... ;) pot sa "comand", cand e cazul. :)
RăspundețiȘtergereMultumesc de info!
Ziua minunata sa iti fie!
Cred că nu se mai află chiar pe toate rafturile...
ȘtergereZi minunată și ție, Diana !